Belangrijke brief van de VB's over het kamp!

Beste ouders,

Een belangrijke mededeling ivm met de kampen. We zullen het eerst even over het klein kamp(Geel Ten-Aard) hebben. We beginnen bij het begin. Ieder jaar moeten wij een aanvraag indienen bij de ontleningsdienst van de tenten in Zaventem. Deze aanvraag moet altijd gedaan worden eind november. wij hadden onze aanvraag ingediend en kregen enkele weken later de mededeling dat onze aanvraag goed was ingediend. Tot dusver geen problemen. Enkele maanden later ergens in februari kregen we via de post de mededeling dat onze aanvraag van de tenten niet was goedgekeurd omdat de tenten op waren. Bij de brief zat ook een andere brief met een verzoek om tenten te bestellen/reserven via defensie. Deze brief hebben we de dag zelf nog ingevuld en via mail verzonden naar defensie. Twee maanden later kregen we van defensie het nieuws dat ook deze aanvraag niet kon doorgaan. Problemen dus.. We hebben dan terug contact opgenomen met de uitleendienst in Zaventem die ons voorstelden om een andere datum te kiezen voor het kamp. De periodes waarin we waarschijnlijk wel aan tenten zouden geraken waren begin juli en eind juli met een overlapping van augustus. Eind augustus was ook nog een mogelijkheid. Maar omdat we normaal gezien met de oudste groepen begin augustus naar Kroatië gaan en er eind augustus voor onze studenten herexamens (laat ons hopen voor onze leiding niet te veel) zijn, was dit dus ook geen mogelijkheid.

Wij hebben dus gekozen voor begin juli. Het klein kamp zal dus doorgaan van zondag 5 juli tot zondag 12 juli voor de kleinsten, de groepen die op 2 daagse gaan zullen dan dinsdag 14 juli terug in Gierle zijn. De koffers zullen op 2juli moeten worden binnengebracht en de camion zal op 3 juli geladen worden. Voor diegenen die zin hebben om deze mee in te laden, van harte welkom! Het juiste uur zal nog worden doorgegeven.

Wij begrijpen dat dit nieuws voor velen van jullie wat/zeer lastig is. Wij (leiding, kookmoeders en vb’s )vinden dit ook. We hebben alles wat we ondertussen hadden kunnen voorbereiden moeten annuleren en verzetten. En aangezien we niet met z’n allen kunnen samenzitten om te vergaderen hieromtrent, moet alles gebeuren via videochat of WhatsApp. Een zeer frustrerende bezigheid. Komt daar nog eens bij dat we dankzij de covid-19 ook alles aan het organiseren zijn in de hoop dat het allemaal mag/kan doorgaan. Volgens de berichtgevingen zou de nationale veiligheidsraad op 31 mei 2020 pas definitief een beslissing nemen ivm de jeugdkampen. Laat ons hopen dat dit een positieve mededeling gaat worden. Moesten ze beslissen dat het kamp wel mag doorgaan maar dit onder strenge voorwaarden, gaan we dit eerst eens bekijken of dit haalbaar is voor ons. We gaan tenslotte met 200 op kamp. Sociale afstand gaat dus zeer moeilijk worden.

Het groot kamp in Kroatië dan:

Hier is nog meer onduidelijkheid over. We krijgen tot op heden ook geen nieuws van JEKA omtrent het kamp. Mogen we naar het buitenland en daar aangekomen, gaan we beperkt worden in onze activiteiten? Allemaal vragen waarop we helaas het antwoord nog niet op kunnen geven. Wel zijn we nog aan het zoeken achter een alternatief voor de oudste groepen. Een optie is om eventueel in de periode dat de oudste groepen naar Kroatië hadden gegaan een kamp te organiseren hier in Belgie en waarschijnlijk dit te laten doorgaan op de kampplaats in Geel Ten - Aard. Dit van 2 augustus tot 9 augustus. Het grote nadeel is dan wel dat we dit dus met eigen tentjes (festivaltentjes) zullen moeten doen. Dit is allemaal nog onder voorbehoud natuurlijk.

Jullie zullen nu wel een massa vragen hebben. En dat snappen we.. Maar voor 31 mei weten wij net zoveel als jullie. Wat we wel weten is dat onze kampleiding enorm veel moeite en tijd er in aan het het steken zijn om er toch nog een spetterende zomer van te maken!

Wij willen jullie alvast bedanken voor het begrip,

De VB’s

Moesten er toch nog vragen zijn gelieve deze dan via mail of telefonisch aan de de VB’s te stellen.

Gwen Vervoort 0496-946445 gwen_doline@icloud.com

Amber Raeymaekers 0476-465318 amberraeymaekers@gmail.com

Dries Janssens 0473-504718 janss78@hormail.com