CODE ORANJE

Beste ouders, leden, sympathisanten...
 
We hebben deze week het onvermijdelijke nieuws gekregen dat er in het jeugdwerk strengere maatregelen in voege gaan. We zijn dus van code geel naar code oranje gegaan.
Wat betekent dat nu concreet?
 
  • De chiro gaat door, voor elke groep van 14u tot 17u. De oudste groepen (vanaf de tito's) eten dus niet meer op de chiro.
  • We kunnen geen gebruik meer maken van onze lokalen. Deze zijn te klein om iedereen veilig in te kunnen steken. De hele zondag zijn we dus buiten. Dat wil ook zeggen dat we week per week bekijken hoe het weer zal zijn. Bij extreem slecht weer is er geen chiro. De boodschap is hier: geen nieuws is goed nieuws (en dus gewoon chiro van 14u tot 17u).
  • Alle leden die ouder zijn dan 12 jaar moeten een mondmasker opzetten bij aankomst en vertrek op de chiro (dan zijn ze namelijk niet in hun eigen bubbel).
We vragen van jullie als ouders om hier vollen bak mee achter te staan. Wat vragen we concreet:
  • Je draagt een mondmasker bij het afzetten en ophalen van je kind.
  • Je zet je kind af bij zijn/haar leiding. Zij maken zich kenbaar met een bordje, dat wordt wel duidelijk.
  • Je blijft niet hangen, maar rijdt onmiddellijk verder als je je kind hebt afgezet. Zo voorkomen we opstoppingen en 'samenscholingen' (zoals dat dan genoemd wordt).
Als je kind ziek is of symptomen vertoont, stuur hem of haar dan niet naar de chiro. Zo houden we het voor iedereen veilig.
 
Als we allemaal samen onze verantwoordelijkheid opnemen en ons gezond verstand gebruiken, kunnen we de Gielse jeugd elke zondag een topnamiddag bezorgen. En dat is uiteindelijk toch waar we het voor doen, niet?
 
Alvast heel hard bedankt om hier mee voor te gaan!
 
Enthousiaste groeten
Chiro Gierle